Charles Dickens

Charles Dickensin satuja suomeksi

Saiturin joulu

Charles Dickens

Charles Dickens oli tunnettu englantilainen kirjailija, joka syntyi 7. helmikuuta 1812 Portsmouthissa ja kuoli 9. kesäkuuta 1870. Hänet muistetaan erityisesti tarinoista, jotka kertovat ihmisistä ja paikoista Viktorian aikaisessa Englannissa. Dickens loi monia muistettavia hahmoja, ja hänen kirjansa ovat täynnä seikkailuja, iloa ja opetuksia elämästä.

Dickensin varhaisvuodet kuluivat iloisissa merkeissä, mutta hänen isänsä taloudelliset vaikeudet johtivat perheen muuttoon Lontooseen, jossa Charles joutui 12-vuotiaana töihin kenkäkiillotetehtaaseen. Kokemukset näistä ajoista vaikuttivat syvästi hänen kirjoituksiinsa, ja monet hänen teoksistaan käsittelevät yhteiskunnan epäkohtia ja inhimillisiä kärsimyksiä. Hän käytti kirjojaan auttaakseen ihmisiä ymmärtämään, miten tärkeää on kohdella kaikkia oikeudenmukaisesti.

Yksi hänen kuuluisimmista tarinoistaan on Saiturin Joulu (A Christmas Carol), jossa päähenkilö Scrooge oppii, että ystävällisyys ja anteliaisuus ovat tärkeitä elämänarvoja. Tämä tarina, kuten monet muutkin Dickensin teokset, on täynnä lämpöä ja viisautta, ja se opettaa meille, miten tärkeää on olla hyvä toisille.

Hän kirjoitti tarinoita, jotka ovat edelleen tänä päivänä rakastettuja ympäri maailman, ja hänen kirjojensa hahmot, kuten lempeä Oliver Twist ja rohkea David Copperfield, inspiroivat lukijoita vielä tänäkin päivänä.

Alkuun Alkuun »